5 Kasım 2013 Salı
Oktay Usta Lokma Tatlısı Tarifi
Lokma Tatlısı Tarifi
İzmir denince aklınıza neler geliyor kimbilir? Durun tahmin edeyim : Güzel kızları, Çeşme, İzmir Körfezi, İzmir Tulumu, Saat Kulesi??? Bunların hepsi belki ama kaç kişi İzmir lokmasını hatırlar/anar İzmir diyince, kaç kişi İzmir Lokması ile tanışma şerefine erişmiştir bilemiyorum...Ben şahsen İzmir dışına çıktığımda gözümde tüter bu lokma. İzmir"de lokma kültürü o kadar yaygındır ki hemen her gün bir sokak köşesinde birinin ruhuna ya da bir adak sonucunda dökülen ve ücretsiz halka dağıtılan lokmalar görürsünüz. Osmanlı kültüründen gelen bu gelenek İzmir"de devam ettirilir. Aniden karşınıza çıkan günün süprizi gibidir. Size de afiyetle yemek ve o merhuma ya da lokmayı döktüren kişiye dua etmek kalır. Böyle sevgi dolu, böyle süprizlerle dolu, böyle paylaşımcı bir şehirdir İzmir. Acımızı da tatlımızı da paylaşırız hep beraber :)
Tarifi görüntülemek için tıklayın.
Etiketler:
Ayçiçek Yağı,
Erimiş tereyağı,
Limon Suyu,
Su,
Şeker,
Tuz,
Un,
Yaş maya
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder