9 Şubat 2014 Pazar

Oktay Usta Evde Tarhana Nasıl Yapılır?


Evde Tarhana Nasıl Yapılır?

Anneannem Uşaklıdır. Uşak"ın da tarhanası meşhurdur. Aslında başka yörelerin de tarhanaları vardır ama benim en sevdiğim Uşak"ın toz tarhanasıdır. Bizim evden tarhana çorbası eksik olmaz, bittikçe Uşak"daki akrabalarımızdan alır hatta neredeyse yıllık olarak stoklarız. Çünkü hasta olana, yoldan gelene, gece acıkana, yorgun olana, vs. vs. bir bahaneyle herkese bizde tarhana çorbası pişirilir. Kalsiyum açısından ne derece zengin olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Belki de bu yaşıma kadar daha hiçbir yerimi kırmamış olmamı annemin bana hamileyken sadece bu çorba ile beslenmesine borçluyum...En yakınımdan anneannem tarhanayı en iyi yapanlardan ve onun bu özel tarifini artık ihtiyacı olan herkesle paylaşılmalı diye düşünüyorum. Böylesi faydalı ve lezzetli bir tat yaşatılmalı.


Tarifi görüntülemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder