13 Eylül 2014 Cumartesi

Oktay Usta Yoğurtlu Parfe Tarifi


Yoğurtlu Parfe Tarifi

Jelatin hayvanların ayak ve kemiklerinden elde ediliyor fakat maalesef bolca gıda boyası içermekte. Kullanmadan önce mutlaka 10-15 dakika kadar ılık suda bekletilerek yumuşatılmalıdır. Daha sonra sıcak karışıma eklenebilir. İyi bir jelatin yaprağı şeffaf ve ince olur.

Jelatini tek başına oldum olası sevmemişimdir. Nedense anneler çocuklarına sık sık yaparlar. Belki de kolay bir tatlı olmasındandır. Ama kolay olmasının yanında jelatini besleyici ve iştah açıcı bir hale getirebiliriz. İşte size çocuklarınıza gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz, misafirlerinizi mutlu edecek güzel bir tatlı tarifi.


Tarifi görüntülemek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder